//Aixam rijbewijs
Aixam rijbewijs 2017-07-22T14:42:47+00:00

Aixam rijbewijs

Niet door de rijbewijskeuring gekomen? Een Aixam brommobiel is het alternatief om mobiel te blijven als u niet door de medische rijbewijskeuring bent gekomen.

U behoudt namelijk altijd uw AM rijbewijs indien u niet door de keuring voor het rijbewijs B komt en daarmee mag u een Aixam brommobiel rijden!

Een Aixam brommobiel met al zijn luxe en comfort is te vergelijken met een normale auto, alleen de bediening is eenvoudiger en de snelheid lager.

Meer voordelen van een Aixam: u betaalt geen wegenbelasting en met een brandstofverbruik van 1:33 wordt het wel heel voordelig! Sinds mei 2013 zijn er ook elektrische brommobielen van Aixam leverbaar met enorm veel comfort.

Bekijk hier het assortiment

Wilt u in een brommobiel rijden als het autorijbewijs is verlopen, dan kunt u bij de gemeente een nieuw AM Rijbewijs aanvragen!
Dit geldt als het autorijbewijs ná 1 juli 1985 is behaald. Vanaf die datum hoeft u niet meer opnieuw af te rijden als het rijbewijs is verlopen, dus is een examen voor het AM Rijbewijs niet nodig!
Mocht u uw verlopen rijbewijs (behaald ná 1 juli 1985) kwijt zijn, kunt u zich ook in het gemeentehuis melden.
Als u geen autorijbewijs hebt of het autorijbewijs hebt behaald vóór 1 juli 1985 en het verlopen is, dient u het examen voor het AM Rijbewijs af te leggen.
Het theorie-examen is voor brommobielrijders en bromfietsers het zelfde.Het AM Rijbewijs bestaat uit theorie en praktijk.
Brommobielrijders zullen een ander praktijkexamen afleggen dan bromfietsers, namelijk een aantal behendigheidsproeven op een afgesloten terrein.
Vanaf 16 jaar mag je rijden in een brommobiel. Vanaf 15,5 jaar mag je theorie-examen doen.

Volgende de Nederlandse wet dienen bestuurders vanaf 70 jaar minimaal elke 5 jaar een medische keuring te ondergaan.
Indien uw rijbewijs B vanuit medisch oogpunt niet meer kan worden verlengd, dan behoudt u het AM rijbewijs waarmee u nog steeds brommobiel mag rijden!