//Medische keuring B rijbewijs

Wordt u binnenkort medisch gekeurd voor uw B rijbewijs?

Aixam

Ik moet binnenkort naar de medische keuring voor mijn rijbewijs, wat nu?

Voor een brommobiel heeft u geen (medische) verklaring van geschiktheid nodig. Daarom is dit vervoersmiddel het alternatief om mobiel te blijven.
Indien u niet door de medische keuring voor het rijbewijs B bent gekomen, behoudt u altijd uw AM rijbewijs. Het AM rijbewijs is voldoende om een brommobiel te besturen.

Is uw B rijbewijs verlopen, dan kunt u bij de gemeente een nieuw AM rijbewijs aanvragen. Dit geldt als het autorijbewijs na 1 juli 1985 is behaald.

Heeft u uw autorijbewijs voor 1 juli 1985 gehaald, dan dient u een examen af te leggen voor het AM rijbewijs. Dit examen heeft een theorie en praktijk gedeelte.

Volgens de Nederlandse wet dienen bestuurders vanaf 70 jaar minimaal elke 5 jaar een medische keuring te ondergaan.
Indien uw rijbewijs B vanuit medisch oogpunt niet meer kan worden verlengd, dan behoudt u het AM rijbewijs waarmee u nog steeds brommobiel mag rijden!

Aixam brommobielen

Een Aixam brommobiel is een vervoersmiddel waarmee 45 km per uur mag gereden worden. Door deze snelheid mag het vervoersmiddel al bestuurd worden met een AM rijbewijs, oftewel een brommercertificaat. Maar ook wanneer het rijbewijs B wegens (medische) redenen ingeleverd moet worden.

Een Aixam brommobiel is met al zijn luxe en comfort te vergelijken met een normale auto, alleen de bediening is eenvoudiger en de snelheid is lager. Maar dit zijn niet de enige voordelen: u betaald geen wegenbelasting en een Aixam brommobiel heeft een brandstofverbruik van 1:33. Dan wordt het wel heel voordelig! Sinds mei 2013 zijn er ook elektrische brommobielen van Aixam leverbaar met enorm veel comfort.

Samen met Mobiliteitsbedrijf Brandon kunt u een leven lang mobiel rijden. Neem contact met ons op om meer informatie over brommobielen te verkrijgen.

AIXAM
Bekijk hier alle AIXAM brommobielen
By | 2017-07-14T11:17:38+00:00 juli 13th, 2017|Aixam brommobielen|0 Comments