Prijswinnende fietsen

De jaarlijks terugkomende E-bike test van de Telegraaf is weer verschenen. Hier had de organisatie een parcours van negen kilometer uitgezet, bestaande uit klinkers, een klim en relatief open vlakten met wind. Door steeds dit parcours te rijden, konden ze de actieradius van de fietsen meten. Dat is de afstand die je kunt afleggen zonder de e-bike tussentijds op te laden. De QWIC Premium N7.1 is een van de prijswinnende fietsen.

De test

Op dit parcours werden er verschillende typen elektrische fietsen getest. Bijvoorbeeld stadsfietsen, sportieve fietsen en speedbikes. Om de e-bikes eerlijk te kunnen vergelijken, hebben ze de fietsen ingedeeld in drie verschillende groepen. Er is een goedkopere groep, een midden categorie en een duurdere groep.

QWIC Premium N7.1

De QWIC Premium N7.1 is zo voor het tweede jaar op rij gekozen als ‘Beste elektrische fiets’ door de Consumentenbond en Telegraaf. Eerder won de E-bike ook al de prestigieuze prijs bij onder andere de ANWB en het fietspanel.

N7.1 Prijswinnaar

Eindcijfer testrijders: 7,4
+ stabiliteit + krachtige motor

QWIC Compact FN7

Moet de e-bike vooral lekker fietsen of moet de fiets goed vouwbaar zijn? Het is een grappige vraag bij de rij-impressies van de zes geteste modellen, maar het testpanel werd het er niet over eens. De ideale fiets bestaat uit beide eigenschappen.

Prijswinnende fiets

Eindcijfer lezerspanel: 7,7
+ beste zitpositie + fijn rijcomfort + oogt goed

Kampeerders

De e-vouwfiets wint de laatste jaren vooral aan populariteit onder kampeerders. Gek genoeg niet bij de mensen die dagelijks hun route afleggen per trein en fiets. Op de testdag blijkt waarom: de meeste e-vouwfietsen zijn nogal zwaar en bijvoorbeeld niet geschikt om de trap op te dragen. Een ander punt van zorg: voor het vouwen van sommige modellen heb je soms zoveel kracht dat, dat alleen daarom sommige potentiele kopers al zullen afhaken. Overigens bleek bij de e-vouwfietsen dat smaken nogal verschillen.

QWIC TMN 7.1 HS11

QWIC TMN 7.1 HS11

De QWIC T-MN7.2 HS11 is als beste getest. Hij rijdt uitstekend en voelt uitermate betrouwbaar aan. De Bafang middenmotor geeft een soepele maar krachtige ondersteuning. De ondersteuning is in vijf standen te activeren maar op de vlakke weg is de eerste stand voldoende. Pas bergop moest er naar een hogere stand worden geschakeld. De motor is uitzonderlijk stil en de fiets heeft een geveerde voorvork voorzien van lock-out en zadelpenvering. De afwerking is uitstekend en aan de details is gedacht. De handgrepen en zadel kleur passen precies bij deze fiets. Topfiets voor een hele scherpe prijs! Lees meer over deze testwinnaar.

QWIC TMN 7.1 HS11

QWIC TMN 7.1 HS11

Plusmagazine eindcijfer: 8,5

By | 2017-06-07T08:59:38+00:00 mei 10th, 2017|Elektrische fietsen|0 Comments